Canadian Miner Bitfarms geeft Q3-verlies vrij ondanks hoge Bitcoin-prijs

Bitfarms Q3 2020-cijfers tonen kwartaal-op-kwartaal en jaar-op-jaar verliezen.

CAPEX en het Bitcoin-halveringsevenement hadden een negatief effect op de winstgevendheid.

Het kwartaal eindigde op 30 september, net voor de dramatische stijging van BTC

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

De Canadese mijnwerker Bitfarms publiceerde op 26 november de financiële resultaten van het derde kwartaal , met een verlies voor de periode. EBIDTA was een verlies van $ 0,3 miljoen voor het kwartaal dat eindigde op 30 september 2020.

De brutowinst en marge van Bitfarms werden beide voor het kwartaal negatief op jaarbasis. Toch slaagden de resultaten van ongeveer negen maanden er nog steeds in om op jaarbasis te verbeteren.

De omzet in het derde kwartaal van 2020 daalde met 30% jaar-op-jaar, van $ 9,7 miljoen tot bijna $ 6,8 miljoen. In vergelijking met Q2 2020 daalde de omzet met 7,7%. De brutomarge van de mijnbouw daalde jaar op jaar voor het kwartaal van 67% naar 26%.

De brutomargecijfers van het bedrijf over negen maanden waren iets beter, waarbij de marge daalde van 62% naar 38%.

Waarom en machines

De verslechterende cijfers, beweert Bitfarms, waren grotendeels te wijten aan het Bitcoin- halveringsevenement op 11 mei 2020. Ondertussen groeide CAPEX als resultaat van een grote upgrade die ook was ontworpen om de bedrijfskosten te verlagen.

Naast andere maatregelen verbetert Bitfarms zijn aanvulling op mijnbouwmachines op zijn vijf mijnsites in Quebec. In een persbericht van oktober kondigde het bedrijf aan dat het leaseovereenkomsten had gesloten voor nieuwe mijnbouwmachines die eind november zouden worden geïnstalleerd.

Bovendien gaf de release inzicht in de werking van het bedrijf. De hashcapaciteit groeide met 55%, of 431 pentahashes (PH) gedurende de negen maanden van 2020.