Gerenommeerde Finance Youtuber Andrei Jikh investeert meer dan $100K in Cryptocurrencies.

De populaire Youtuber Andrei Jikh publiceerde deze week een video aan zijn 978.000 Youtube abonnees waarin hij uitlegt dat hij meer dan $100.000 heeft geïnvesteerd in crypto activa. Jikh detailleert waarom hij de fondsen besteedde aan digitale activa en hij is van plan om zijn investeringservaring te delen in een andere video.

Andrei Jikh is een populaire Youtuber met bijna een miljoen abonnees tot nu toe, en zijn kanaal concentreert zich op persoonlijke financiën, de aandelenmarkt, en het investeren. Meestal dekken zijn video’s traditionele investeringsgoederen zoals aandelen, maar tijdens zijn laatste video die op 20 november werd gepubliceerd, besprak hij een heel ander investeringsvehikel. Jikh investeerde meer dan $100k in BTC en ETH en hij legt uit hoe hij denkt dat zijn investering zal doen in 12 maanden.

Meteen, Jikh details dat hij 7,5 BTC (130.195 dollar) en 120 ETH (63.044 dollar) kocht en in zijn video de marktprijzen zijn veel anders dan ze nu zijn. Na het verklaren van het aantal bitcoin en ethereum dat hij kocht, zei Jikh dat hij $10.000 op zijn Tweelingenrekening achterliet om de rest van de fondsen elke dag gemiddeld in dollars te laten betalen. Jikh gaat dan verder met het beschrijven van de betekenis van wat een cryptocurrency is voor zijn 978.000 Youtube-abonnees.

„Op het moment van het maken van deze video zit deze investering op ongeveer $200.000,“ zei Jikh tijdens de video. „Het bestaat uit 7,5 BTC, en ongeveer 120 ETH. Daarnaast heb ik ongeveer $10.000 op mijn Tweelingrekening waar ik voor heb ingesteld om dat geld te investeren bij $2.000 per dag.“

Jikh voegde daar nog aan toe:

Er is een maximaal 21 miljoen aanbod van BTC en in de VS is er ongeveer 112 biljoen dollar in termen van huishoudelijk vermogen. Als we ervan uitgaan dat 1% van de Amerikaanse bevolking geïnteresseerd is in investeren, dan is dat ongeveer 1,2 biljoen dollar. Als we deze hypothetische vraag van 1% delen door het maximale aanbod, krijgen we een ruwe prijs van 57.142 dollar per munt. Als we 2% van de bevolking geïnteresseerd krijgen om te investeren verdubbelt de prijs tot $114.284 per munt. Er zijn 46,8 miljonairs in deze wereld, er zullen slechts 21 miljoen immediate edge bestaan. Dat betekent dat minder dan de helft van alle miljonairs ter wereld ooit een hele bitcoin zal bezitten.

Een paar andere keerpunt momenten Jikh gelooft is het stimuleren van bitcoin’s volwassenheid is Paypal’s recente aankondiging ter ondersteuning van de activa, Fidelity’s aanstaande exchange-traded product, en de grote aankopen die voortvloeien uit bedrijven als Square, Microstrategy, en Grayscale.

„Bovendien onthulde Stanley Druckenmiller, een zeer rijke hedgefondsmanager, dat hij nu ook eigenaar is van Bitcoin, Mexico’s op één na rijkste man, miljardair Ricardo Salinas Pliego onthulde dat hij 10% van zijn nettowaarde in Bitcoin heeft, en zelfs Ray Dalio is niet langer zeker van zijn scepsis“, benadrukte Jikh.

Natuurlijk eindigt Jikh de video door zijn abonnees te vertellen dat de video geen beleggingsadvies is. De Youtuber deelt graag zijn beleggingsstrategieën en dat heeft hij gedaan in veel andere video’s voor „entertainmentdoeleinden“.

Jikh’s sprong in de crypto ruimte volgt dit jaar vele grootheden die in bitcoin gaan. Bijvoorbeeld een van de meest populaire Youtubers, Pewdiepie vertelde zijn 107 miljoen kanaalabonnees dat hij in cryptocurrencies en non-fungible token (NFT) activaspellen terecht is gekomen. Hit platenproducent „Murda Beatz“ vertelde zijn fans dat hij afgelopen oktober bitcoin kocht en de Grammy-genomineerde rapper Logica liet vorige maand 6 miljoen dollar vallen in bitcoin.

Jikh’s laatste crypto video is hieronder te zien en het is tot nu toe meer dan 129.000 keer bekeken. De fans van Jikh en de commentatoren lijken de laatste financiële investeringsvideo van de Youtuber leuk te vinden, terwijl anderen denken dat hij gek is.