Hvad Bitcoin kan forvente af de amerikanske valg denne uge

Globalt er denne uge gearet til at være en stor.

Der er det kommende amerikanske præsidentvalg, Det Forenede Kongerige går tilbage i en fuldskala Cobid-19-lockdown, og andre monetære trykningspolitikker bugner i hele Europa.

Imidlertid er virkningen af ​​disse hændelser endnu ikke til at udløse noget på Bitcoin-markedet, selvom det hele kan ændre sig. Der er tegn på, at bullish mini futures huller åbnes og lukkes, og bitcoin fundamentals er også indstillet til at ryste op i minedriften.

Bitcoins pris ligger stadig komfortabelt over $ 13.000-mærket, men med så meget der sker eksternt i det geopolitiske rum, og selv interne målinger kommer i forgrunden, kunne vi se en helt anden figur komme til slutningen af ​​denne uge?

Ødelæggelse af markedet

Det amerikanske præsidentvalg er en begivenhed, der vides at skabe kaos på markederne, og Bitcoin kan meget vel også falde ind i den sfære. Mere end normalt er rampelyset fra et markedssynspunkt rettet mod valget, da der er en reel opdeling i USA mellem demokrater og republikanere.

Analytikere mener, at uanset hvem der vinder, vil resultatet være en velsignelse for sikre havne som guld. På trods af at det generelt er mindre bundet til makromarkeder, kan Bitcoin endnu reagere på bevægelser i styrken af ​​den amerikanske dollar.

”Asiens bestande steg kraftigt under kraftig kinesisk fabriksaktivitet i en ustabil start på en afgørende uge, der spænder over det amerikanske valg og Fed-mødet, begivenheder, der kunne sætte tone for markederne resten af ​​2020,” opsummerede analytiker Holger Zschaepitz på Twitter.

Zschaepitz havde bemærket i løbet af weekenden, at Bitcoin steg sammen med negativavkastende gældsmængder over hele verden. Globale obligationer med negativt afkast – hvor långiveren bogstaveligt talt betaler låntager – var faldet fra rekord $ 17 billioner til $ 12 billioner i slutningen af ​​2019 for kun at stige igen i år.
Dystre udsigter i Europa

En række større europæiske lande som Storbritannien, Tyskland og Frankrig er alle blevet skubbet tilbage i økonomisk uro på grund af en anden bølge af Covid-19. Markeder begyndte at trække af endda hausse tegn til fordel for at reducere det potentielle nedfald i valget.

Zschaepitz bemærkede, at tyske aktier alene tabte 4,1 billioner dollars i værdi i sidste uge, mest siden martsnedbruddet.

For Bitcoin-fortalere var tiden lige så god som nogensinde at købe, da Den Europæiske Centralbank (ECB) bekræftede mere stimulus og mere pengeudskrivning.

Internt Bullish

Med fokus på Bitcoin-specifikke prisudløsere tillod weekendens handling endnu et såkaldt „hul“ at åbne op på futuresmarkeder.

Markedsanalytiker Zack Voell bemærkede, at der er opstået fire små huller på CME Groups Bitcoin-futuresmarked – hver weekend i de sidste fire uger har produceret en.

”CME bitcoin futures åbner med et hul op for fjerde uge i træk. Det er ret bullish, ”kommenterede Voell.