Samordnad social teknik bakom det monumentala Twitter-hacket

Den massiva Twitter-hackhistorien utvecklar konstiga konturer när den sociala mediejätten kämpar för att innehålla efterdyningarna. På onsdagen hackades Twitterkonton av framstående världsledare, kändisar, krypto-utbyten och företag för att marknadsföra en Bitcoin Code bedrägeri.

Bland offren ingick den tidigare USA: s president Barack Obama, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Floyd Mayweather, Kanye West, presidentkandidaten Joe Biden , Justin Sun, Elon Musk och många fler.

Relaterade inlägg

Det sydafrikanska BTC-investeringsföretaget MTI skrotar anklagelser om Texas-bedrägeri
$ 25 miljoner ICO-bedrägerier: Tredje medgrundare av Central Tech samtycker till att vädja skyldigt
Den amerikanska mannen använder påstås $ 1,1 miljoner PPP-lån för att köpa crypto
USA: s advokat stoppar webbplatser som främjar falska COVID-19-vaccin för 100 $ Bitcoin

Nu hävdar Twitter att en samordnad socialteknisk attack var mekanismen som använts av bedragare. Det senaste Twitter-hacket är kanske den största attacken någonsin på sociala medier någonsin för att marknadsföra en Bitcoin-bluff och offerlistan växer bara.

Vad är samordnad socialteknikattack?

När den sociala mediagiganten försöker återställa status quo studerar den också den samordnade attackmekanismen för sociala medier som tros ha använts av hackare. Socialtekniska attacker förlitar sig på mänskliga misstag eftersom angriparen lurar utsatta användare att avslöja känslig information med hjälp av psykologisk manipulation. Genom omfattande mänsklig interaktion söker hackare möjliga inträdespunkter, kryphål i säkerheten, sårbara protokoll och känslig information.

Socialtekniska attacker innebär ofta flera steg för att få offrets förtroende. Det kan handla om bete, phishing, påskott, spjutfiskning, scareware och många andra manipuleringsmetoder. I enlighet med jätten på sociala medier kan några av dess anställda med känslig information ha varit inriktade på att ta kontroll över VIP-kontona.

VICE Magazines moderkortavsnitt påstår sig ha talat med två källor involverade i Twitter-hacket som uppgav att de betalade en Twitter-insider för kontoövertaganden.

Mammoth Twitter hack utredning för närvarande på

Ben Sigman från MakeSenseLabs, en blockchain-start, säger att den mycket centraliserade inställningen av Twitter är anledningen till denna attack. Han hävdar att Twitter-personalen har tillgång till ‚Godmode‘, vilket gör att de kan skriva tweets för alla användare.

Intressant nog involverar det största någonsin Twitter-hacket Bench32 / Segwit-adresser, som lätt kan spåras ner. CryptoForHealth-domänen som används i kampanjbedrägeriet undersöks också. Chainalysis spårar också upp rörelserna från Bitcoin samlade i det monumentala Twitter-hacket. När utredningen fortsätter tittar hela kryptosamhället på utvecklingen med trångt andetag.